Open dag Voedselbank Nijkerk Zaterdag 21 mei 2022

Open dag Voedselbank Nijkerk Zaterdag 21 mei 2022
Alweer meer dan 15 jaar geleden zijn in Nijkerk de activiteiten rondom de Voedselbank begonnen. In die jaren is er veel gebeurd en veel veranderd.
Allereerst is het van belang om vast te stellen dat de Voedselbank nog steeds noodzakelijk is in Nijkerk. Er zijn nog steeds mensen die het zonder de hulp van de Voedselbank niet redden.
Daarnaast zijn we rijk gezegend in Nijkerk. We hebben elke week de mogelijkheid gekregen om voedselpakketten uit te delen. Dit hebben we mede te danken aan veel bedrijven en particulieren in Nijkerk.
Elke week zijn er leveranciers die de Voedselbank in Nijkerk van zoveel eten, drinken en andere zaken voorzien dat ze ruim kunnen uitdelen aan mensen in Nijkerk en zelfs ook aan andere Voedselbanken in Nederland. De Voedselbank is financieel de afgelopen jaren zo goed geholpen door veel organisaties, kerken en particulieren dat wij dit werk kunnen blijven doen. En natuurlijk is het bestuur erg trots op de ca. 30 vrijwilligers die rondom de Voedselbank actief zijn.
Een feestelijke opening van het pand, waar de Voedselbank al weer bijna 1,5 jaar met veel plezier gebruik van maakt, zat er vanwege de Coronapandemie niet in.
De Voedselbank is destijds op wonderlijke wijze aan de plek en het pand is gekomen waar ze nu zitten. Nadat we vanwege naderende sloop van het voormalig Jumbo-gebouw moesten vertrekken lukte het in eerste instantie niet om aan een nieuw gebouw te komen. Met hulp van Korfbalvereniging Sparta en de gemeente Nijkerk was de plek geregeld en met financiële hulp van particulier maar vooral ook zakelijk Nijkerk is het gelukt er een gebouw op te zetten.
Juist daarom vinden we het belangrijk om u/jou uit te nodigen voor een open dag zodat iedereen die destijds geholpen heeft en alle andere belangstellenden de mogelijkheid te geven het pand te bekijken en kennis te maken met wie wij zijn en wat we doen.